Stappenplan

Jij of je omgeving vermoedt dat je problemen hebt met je gehoor. Wat moet je dan precies doen? Waar kan je je gehoor laten testen en hoe weet je welk hoorapparaat het beste bij jou past? Hoe vaak moet je je gehoor opnieuw laten testen? Lees hier in ons stappenplan hoe je het best te werk kan gaan.

1. Gratis gehoortest

Als je twijfels hebt over je gehoor, kan je bij Hoorba(a)r terecht voor een gratis uitgebreide gehoortest. Na een halfuurtje ken je de uitslag. Wij geven je daarna een gepast advies. Als wij je gehoor als eerste testen kunnen wij je adviseren naar de specialist te gaan indien nodig. Wanneer je in aanmerking komt voor één of twee hoorapparaten, geven wij je meteen ook uitleg over ons assortiment aan hoortoestellen met de prijzen. Maar eerst moet je advies inwinnen bij een NKO-specialist, alvorens hoortoestellen ook werkelijk uit te proberen.

2. Diagnose NKO-arts

Indien er een gehoorverlies wordt vastgesteld word je doorverwezen naar een Neus-Keel-Oorarts voor verdere diagnose. De specialist onderzoekt je oren en kijkt of er medische stappen kunnen ondernomen worden (bv. oorstop verwijderen, medicatie, operatie, enz…). Indien de Neus-Keel-Oorarts je een hoortoestel adviseert, zal hij je hiervoor een voorschrift meegeven.

Dankzij dit voorschrift heb je bij ons recht op een proefperiode van drie weken met een of twee hoortoestellen. Met dit voorschrift moet je zelf niet naar je ziekenfonds gaan. Dit voorschrift dient afgegeven te worden aan je audioloog van de Hoorba(a)r.

3. Keuze hoortoestel

Bij de Hoorba(a)r vind je hoortoestellen van verschillende merken, in verschillende modellen en kleuren. De audioloog helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Samen met jou gaan we op zoek naar het meest geschikte hoortoestel. Hierbij houden we rekening met je gehoorverlies maar ook met je wensen, zowel kwalitatief als financieel. De maten van je oor worden opgenomen voor een discrete pasvorm en een optimaal comfort. Als je bij de eerste stap van dit stappenplan je keuze of voorkeur al hebt doorgegeven, dan kan deze stap worden overgeslagen. 

4. Gratis uitproberen

De audioloog programmeert de hoortoestellen op basis van je gehoorverlies. Daarna gebeurt de fijnafstelling waarbij er rekening gehouden wordt met je noden en wensen. Je kan de toestellen minstens een maand gratis uitproberen in je thuissituatie. Tussendoor kan je terecht bij de Hoorba(a)r voor verdere aanpassingen indien nodig.

5. Aankoop toestellen

Wanneer je tevreden bent over de gekozen hoortoestellen, zorgt de audioloog voor de administratieve afhandeling en de nodige goedkeuringen. Wij brengen de tussenkomst voor jou in orde zodat je enkel de eigen opleg dient te betalen.

6. Service en nazorg

Na je aankoop kan je blijvend bij ons terecht voor een gratis controle van je hoortoestel. Eventuele reparaties worden 5 jaar lang kosteloos uitgevoerd (bij normaal gebruik van je hoortoestel). Daarnaast raden wij aan iedere 2 jaar een gratis gehoortest te laten uitvoeren, waarna de toestellen bijgesteld worden naargelang de resultaten.