Onderhoud

Problemen oplossenEen goed onderhouden hoortoestel presteert beter en gaat langer mee. Hieronder vind je enkele tips voor het schoonmaken van je toestel!

Algemene richtlijnen

Voor je haarlak of make-up gebruikt, dien je het hoortoestel uit je oor te halen. Let ook op met vocht! Bewaar het hoortoestel op een droge plaats met de batterijlade open. Wanneer je het toestel langere tijd niet draagt, haal het batterijtje er dan uit om uitlopen te voorkomen.

Om stofjes en andere vuiltjes weg te doen, kan er een reinigingsdoekje gebruikt worden (verkrijgbaar bij de Hoorba(a)r). Wrijf hiermee over het gehele apparaat. Deze manier van reinigen is toepasbaar op alle hoortoestellen.

Het schoonmaken van oorstukjes

Stap 1

Trek het oorstuk met het plastic buisje los van het hoortoestel. Neem een reinigingstablet en doe het in een glas met lauw water. Doe dan beide oorstukken in dit glas en laat 15-30 minuten inwerken, niet langer! Wil je vermijden dat je de oorstukken aan de verkeerde kant terug vastmaakt aan je hoortoestellen, dan kan je de oorstukken apart schoonmaken en is een halve tablet voldoende.

Stap 2

Nadat de oorstukken een half uur in water hebben gelegen, haal je ze eruit en spoel je ze af onder de kraan. De buitenkant kan je afdrogen met een doek.

Stap 3

Blaas de binnenkant van de oorstukjes droog met een peer. Één peer kan je gratis afhalen in de Hoorba(a)r na aankoop van je hoortoestel. Wanneer de oorstukjes droog zijn, maak je ze terug vast aan de oorhaakjes van de hoortoestellen. Let op dat je het juiste oorstukje vastmaakt aan het juiste hoortoestel!

Het schoonmaken van een toestel in het oor of een luidspreker in het oor.

Deze toestellen kunnen alleen met een vochtig doekje schoongemaakt worden, zoals eerder ook uitgelegd werd (reinigingsdoekjes of alcohol). Deze toestellen werden voorzien van een kleine filter die af en toe vervangen moet worden. De audioloog geeft je graag verdere uitleg!