Opleiding

Audiologen zijn werkzaam in het gebied van gehoor- en evenwicht. Naargelang de gevolgde opleiding (universitair of via hogeschool) is men Bachelor of Master in de audiologie. Beide opleidingen leveren hoogopgeleide audiologen af. Audiologen die in België afstuderen hebben naast hun erkenning als audioloog ook een erkenning van audicien. Elke afgestudeerde audioloog kan zich laten certificeren door het RIZIV.

Audiologen en audiciens

Het werk als audioloog omvat de medische kennis rond het gehoor en het evenwicht. Er worden o.a. gehoortesten en evenwichtstesten uitgevoerd en geïnterpreteerd.

Het werk als audicien omvat hoortoestelaanpassing. Audiciens stellen hoortoestellen in volgens de persoonlijke gehoorresultaten en passen deze instellingen aan naargelang de opmerkingen.

Onze service

De Hoorba(a)r onderscheidt zich in het geven van een goede service:

  • Wij helpen slechthorenden in hun zoektocht naar een betere communicatie en dit vooral zonder tijdsdruk;
  • Wij willen mee voorkomen dat lawaai je oren (verder) beschadigt door het voorzien van gehoorbescherming, al dan niet op maat;
  • Wij beschermen de oortjes van de allerkleinsten tegen water, waar nodig, en dit tegen de beste prijs;
  • Bij twijfels over je gehoor of ook wanneer je gewoon nieuwsgierig bent naar je gehoor, wordt dit gratis voor je onderzocht door onze audiologen/audiciens.